e-pošta:  sabina@nika-pika.si ali   info@nika-pika.si

Poslujemo ob delavnikih  od 8.00 do 12.00  in  od 13.00 do 17.00 ure.

SPREGOVORI V TUJEM JEZIKU INFORMACIJE
ZNANJE ZA VSE GENERACIJE

Oglejte si:

NIKA-PIKA IN IZOBRAŽEVANJE

INŠTRUKCIJE IN NIKA-PIKA

NIKA-PIKA IN POGLED NAPREJ

NIKA-PIKA NA BLOGU

NIKA-PIKA PIŠE

NIKA-PIKA TAGEBUCH

NIKA-PIKA NA FACEBOOKU

NIKA-PIKA TWITTA

design

OGLED S TABLICO ALI PAMETNIM TELEFONOM

OGLED ZA MOBILNIKE
POJDI

PREPROSTO DO ZNANJA TUJEGA JEZIKA

POGOVOR MATERE Z OTROKOMVsaka mati se pogovarja s svojim otrokom že pred rojstvom, po rojstvu pa se otrok hitro prične odzivati na glasove in besede in zvoke. 

Otrok, ki še ne govori, najprej pozorno posluša, ponavlja slišane besede in pomni. Prevzema besedo za besedo, pojem za pojmom in sestavlja stavke. Ko otrok spregovori, se naenkrat pogovarja v  jeziku, v katerem je potekala dotedanja komunikacija. Praviloma je to jezik staršev, lahko pa je tudi katerikoli pogovorni jezik.

OTROCI SE SPORAZUMEJO KLJUB RAZLIKAM

POGOVOR OTROK MED IGROOtroci se igrajo, družijo in pogovarjajo ne glede na jezik, navade, barvo kože ali veroizpoved. Popolnoma različni otroci z vseh strani sveta se pri znani igri hitro sporazumejo. Najprej z znaki in  nato z besedami, se kmalu seznanijo s poimenovanjem pojmov v različnih jezikih in jih hitro osvojijo.

Pri stalnem druženju si otroci sestavijo tudi svoj način izražanja in se zelo dobro sporazumevajo brez jezikovnih pravil. Pravilno oblikovanje stavkov, pisavo in jezikovna pravila se otroci naučijo šele kasneje v šoli.

Kar se Janezek v mladosti nauči, to Janez, ko odraste, tudi zna!

Enak način uporabljamo tudi pri odraslih. Z varovanci ves čas poteka pogovor samo v tujem jeziku. Pojme, besede, stavke in jezikovna pravila osvoji vsak po korakih med konverzacijo.

ZAKAJ ?

SMER

ker

  • je model USPEŠEN
  • je način ENOSTAVEN
  • vsak osvoji TUJ JEZIK in pogovorna pravila
[Domov] [NIKA-PIKA] [ZNANJE IN USPEH] [ASISTENCA ZA VSE] [INŠTRUKCIJE] [TUJI JEZIKI] [Sporazumevanje] [Pogovorni jezik] [Govori nemško] [Govori angleško] [BREZPLAČNO] [IMPRESUM]

Sabina Hajnrih s.p.    NIKA-PIKA  Center za neformalna znanja, učno pomoč, inštrukcije, svetovanje in druge storitve    MARIBOR, Koroška cesta 6