e-pošta:  sabina@nika-pika.si ali   info@nika-pika.si

Poslujemo ob delavnikih  od 8.00 do 12.00  in  od 13.00 do 17.00 ure.

NEMŠČINA SKOZI POGOVOR INFORMACIJE
ZNANJE ZA VSE GENERACIJE

Oglejte si:

NIKA-PIKA IN IZOBRAŽEVANJE

INŠTRUKCIJE IN NIKA-PIKA

NIKA-PIKA IN POGLED NAPREJ

NIKA-PIKA NA BLOGU

NIKA-PIKA PIŠE

NIKA-PIKA TAGEBUCH

NIKA-PIKA NA FACEBOOKU

NIKA-PIKA TWITTA

design

OGLED S TABLICO ALI PAMETNIM TELEFONOM

OGLED ZA MOBILNIKE
POJDI

SPREGOVORIMO V NEMŠKEM JEZIKU

Severni del Slovenije gravitira na nemško govorno področje, kamor brez vsaj skromnega znanja nemškega jezika ni mogoče iti niti na obisk. Seveda si lahko nekoliko pomagamo z angleščino, vendar pa ne povsod.

Slovenija ima največji obseg trgovinske menjave z Nemci, veliko tudi z Avstrijo, največ naših ljudi si je našlo delo oz. posluje s podjetji v ravno teh državah EU. Direktna komunikacija je še kako pomembna, zato je znanje nemščine v poslu velika prednost. Nemčija je slovenski največji izvozni trg, pa tudi veliki zaposlovalec, kjer se lahko najbolje proda vsak, ki govori nemško.

Enako velja za Avstrijo, Švico, države Beneluxa in dele držav, ki so neposredne sosede držav z nemško govorečimi prebivalci (poglej karto Evrope).

JEZIK NAŠIH SOSEDOV GOVORIJO ŠIROM EVROPE

Sprijazniti se moramo, da je tuji jezik postal nuja, sporazumevanje pomeni odprto okno v svet. Danes ni ve荠 dovolj samo znati narediti, potrebno je tudi povedati, se posvetovati, pogovoriti, kar pa brez znanja jezika ni mogoče.

TUJ JEZIK SKOZI POGOVOR je dober način, da vsakdo, ki v pogovoru sodeluje, brez večjih naporov obnovi že pred časom v šoli ali drugje pridobljeno, pa tudi pozabljeno, poznavanje tujega jezika. Pogovor zahteva spoznavanje besed in pojmov, obseg znanja pa skozi pogovor raste. Zaradi aktivnega sodelovanja udeležencev se govorno sporazumevanje hitro nadgrajuje, koordinator pogovorne skupine pa pravilnost uporabe pojmov in zgradbo stavkov sprotno popravlja in dopolnjuje.

Model je zaradi prilagodljivosti, uporabnosti in hitrega napredka namenjen vsem tistim, ki že aktivno sodelujejo z nemško govorečimi partnerji, izvajajo storitve na nemško govorečem tržišču ali pa nastopajo kot iskalci zaposlitve v Avstriji, Nemčiji in Švici.

[Domov] [NIKA-PIKA] [ZNANJE IN USPEH] [ASISTENCA ZA VSE] [INŠTRUKCIJE] [TUJI JEZIKI] [Sporazumevanje] [Pogovorni jezik] [Govori nemško] [Govori angleško] [BREZPLAČNO] [IMPRESUM]

Sabina Hajnrih s.p.    NIKA-PIKA  Center za neformalna znanja, učno pomoč, inštrukcije, svetovanje in druge storitve    MARIBOR, Koroška cesta 6